Zo koop je de camper van je dromen

jake-stone-OUdemHFt1SI-unsplash

Ben jij veel onderweg of ben je van plan om op een lange reis te gaan? Dan is het kopen van een camper een goed idee. Voordat je begint aan jouw zoektocht naar de perfecte camper is het belangrijk om te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ga je voor een splinternieuwe camper met luxe of faciliteiten of voor een dethleffs camper occasion met een praktische indeling? Om jou een beetje op weg te helpen hebben wij een stappenplan voor je uitgestippeld.

Stappenplan

De indeling van de camper hangt helemaal af van jouw persoonlijke stijl en wensen. Voordat je kunt beginnen aan jouw zoektocht, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Om jouw behoefte te achterhalen kun je je een aantal dingen afvragen. Zo vraag je je bijvoorbeeld af met hoeveel personen je wil reizen en of er ook huisdieren met je meegaan. Je kunt op die manier bepalen hoeveel zit-en slaapplekken je nodig hebt en wat de minimale hoogte en lengte moet zijn. Ook moet je je afvragen of je alleen korte trips wil maken of dat je van plan bent om voor langere tijd weg te blijven. Als je langer reist, heb je wellicht ook behoefte aan meer faciliteiten en comfort.

Camper faciliteiten

Niet geheel onbelangrijk zijn de faciliteiten waarover een camper moet beschikken. Wil je bijvoorbeeld binnen kunnen douchen? En heb je liever een vast bed of een slaapbank? En hoe moeten het toilet en de keuken eruit komen te zien? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van een camper. Denk ook aan hoeveel ruimte je graag zou willen hebben. Zo is het voor veel mensen belangrijk om voldoende ruimte onder en boven het bed te hebben en ook de mogelijkheid om fietsen mee te kunnen nemen wordt als belangrijk gezien. Vraag jezelf daarnaast af of je in de natuur wilt gaan staan, op campings of juist midden in de stad. Iemand die altijd op campings staat heeft ten slotte minder faciliteiten nodig dan iemand die minder in de natuur staat.

Type camper

Nu jouw wensen naar voren zijn gekomen, is het tijd om te kijken welk model camper hier het beste bij past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de compacte camper, die ook wel buscamper wordt genoemd. De faciliteiten en binnenruimte zijn beperkt, maar het besturen en parkeren van de camper is vrij eenvoudig. Je hebt daarnaast ook de alkoof camper, waarbij je een ruimte boven de cabine hebt. Als je kiest voor een halfintegraal lopen de cabine en opbouw in elkaar over. Door de uitvoering en ingebouwde accessoires kun je niet teveel bagage meenemen, omdat je dan boven het maximale gewicht zit. Tot slot sluiten we af met de integraal met een ruime isolatie en slaapkamer. Deze camper beschikt over de meest luxe en daarmee duurste opbouw vorm.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *