Zo heb je de grootste kans om je auto te verkopen

keys-5235220_1920

Ben jij ook alweer toe aan een nieuwe auto? Het is natuurlijk erg leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe auto waar je de komende jaren in kunt rondrijden. Voor velen komt daar echter nog wel een andere klus bij, het verkopen van je huidige auto. Hoe meer je aan je huidige auto kunt verdienen, hoe meer budget je hebt voor je nieuwe auto. Zo worden op websites als Marktplaats veel auto’s door particulieren verkocht. Wil jij weten hoe je de grootste kans hebt om je auto zo goed mogelijk verkopen? Bekijk dan onze tips.

Maak goede en duidelijke foto’s

Beelden zeggen meer dan woorden, dat is algemeen bekend. Voor een auto geldt dat ook. Een auto is een product waar mensen graag een gevoel bij willen krijgen, en dat krijg je voor elkaar met goede foto’s. Zorg ervoor dat de foto’s niet van te dichtbij genomen zijn. Daarnaast is het aan te raden om foto’s te maken van zowel de binnenkant als de buitenkant. Om de foto extra glans mee te geven kun je je auto vooraf nog even mooi wassen en van binnen stofzuigen, zodat je potentiële kopers nog beter kunt overtuigen.

Geef een duidelijke beschrijving

Mogelijke kopers van je auto willen waarschijnlijk zo veel mogelijk van de auto weten. Twijfel je over bepaalde zaken of je het moet noemen, doe het dan vooral. Denk aan informatie over de banden, het interieur, de kilometerstand, de APK vervaldatum en andere informatie die voor een nieuwe koper relevant kunnen zijn. Hoe meer info je geeft, hoe beter iemand zijn of haar beslissing kan nemen. Wees ook vooral eerlijk over een auto. Zit er ergens een klein krasje of deukje, vermeldt het dan.

Deel je advertentie zo veel mogelijk

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken kun je je advertentie op verschillende manieren delen. Sociale media zijn daar een belangrijk onderdeel van. Als je je advertentie deelt via een platform als Facebook of Instagram, en je vraag vrienden en kennissen om de advertentie te delen, bereik je al snel duizenden mensen. Vaak heb je via een platform als Marktplaats heel eenvoudig de mogelijkheid om binnen een paar klikken de advertentie op je sociale media te delen. Geef mogelijk geïnteresseerden aan hoe ze in contact met je kunnen komen en laat die reacties maar binnenstromen!

Als je je auto verkocht hebt, let dan nog een aantal punten. De verzekering van je auto kun je stopzetten of overzetten naar je nieuwe auto, de auto moet worden overgezet op de naam van de nieuwe eigenaar en je haalt al je persoonlijke eigendommen uit de auto. Daarna kan de zoektocht naar een nieuwe auto beginnen. Veel succes!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *