De beste tips voor effectieve autobestickering

denin-lawley-YWl9W8iBiUk-unsplash

Het gebruik van autobestickering is een effectieve manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten en je merk te promoten. Je auto wordt een mobiel reclamemiddel dat je constant onder de aandacht van potentiële klanten brengt. 

Maar hoe zorg je ervoor dat je autobestickering opvalt en de juiste boodschap overbrengt? In dit blog delen we daarvoor vijf waardevolle tips.

Houd het ontwerp eenvoudig en duidelijk

Bij het ontwerpen van de bestickering voor je bedrijfsauto’s is het van essentieel belang om een eenvoudig en duidelijk ontwerp te kiezen. Vermijd veel tekst en drukke afbeeldingen die de boodschap kunnen vertroebelen. 

Zorg ervoor dat het logo van je bedrijf, je kernboodschap en de belangrijkste contactgegevens opvallen. Doorgaans is het contactmoment met een reclameboodschap zeer kort. Alles dat voor afleiding zorgt kan het rendement van je autobestickering verminderen.

Maak gebruik van opvallende kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het creëren van visuele aantrekkingskracht. Kies kleuren die passen bij je merkidentiteit en zorg ervoor dat ze opvallen in het verkeer. 

Wat ook helpt om de aandacht te trekken, zijn vormen en pijlen. Bijvoorbeeld een rode pijl die naar je boodschap wijst of een foto van een persoon die naar je boodschap kijkt. Dit wordt ook wel het sturen van het kijkgedrag genoemd.

Verder kunnen contrasterende kleuren kunnen helpen om je boodschap beter leesbaar te maken. Houd echter rekening met de leesbaarheid, vooral van belangrijke informatie zoals contactgegevens. Let ook op de grootte van de letters, deze moeten ook op afstand goed leesbaar zijn.

Houd rekening met de vorm van de auto

Elke bedrijfsauto heeft zijn eigen unieke vorm en kenmerken. Het is belangrijk om het ontwerp van de bestickering aan te passen aan de vorm van de auto. Denk na over hoe de grafische elementen en tekst op de auto passen en of er bepaalde delen zijn die de leesbaarheid kunnen belemmeren, zoals oneffenheden in de autodeuren of de motorkap.

Een professioneel signbureau kan je hierover adviseren, zodat de bestickering op je auto zo goed mogelijk tot z’n recht komt.

Zorg voor duidelijke contactinformatie

Een van de belangrijkste doelen van autobestickering is het vergroten van de zichtbaarheid en het genereren van leads. Zorg er daarom voor dat de belangrijkste contactgegevens, zoals je telefoonnummer, website en e-mailadres duidelijk worden weergegeven. Plaats deze informatie op de juiste plekken, zoals op de zijkanten en achterkant van de auto.

Kies wasstraatbestendige folie van hoge kwaliteit

Als er iets vervelend is, is het wel als je autobestickering binnen enkele jaren vaal is geworden of los laat omdat je ermee door de wasstraat bent gegaan. Vraag dus aan het signbureau om folie van hoge kwaliteit te gebruiken die wasstraatbestendig is.

Alternatief voor bestickering: auto wrappen

Naast autobestickering is er ook de mogelijkheden om je auto te wrappen. Hierbij wordt de gehele auto of delen daarvan met folie ingepakt. Je auto laten wrappen is duurder dan autobestickering. Kies hier dus alleen voor als je reclameboodschap met autobestickering niet goed uit de verf komt.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *