Beveiliging van je garage? Dit kun je doen

yuvraj-singh-RjjEmr24h-M-unsplash

Een garage is niet alleen een plek om je auto in te parkeren, het is ook een opslagruimte voor waardevolle spullen en in sommige gevallen een toegangspunt tot je huis. Het beveiligen van je garage is daarom van groot belang om inbraak en diefstal te voorkomen. Toch laten veel mensen op dit gebied steken vallen. Daarom delen we in dit blog diverse tips om je garage te beveiligen.

Versterk de deuren met goede sloten

De sloten van je garagedeur kunnen een zwakke plek zijn als het gaat om de beveiliging. Check daarom of je sloten het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen of in ieder geval SKG*** sloten hebben. Dit betekent dat de sloten niet eenvoudig zijn open te breken. Dat biedt een hoop zekerheid als het om de beveiliging van je garagedeur gaat.

Installeer verlichting met sensor

Goede verlichting is een effectieve manier om inbrekers af te schrikken. Plaats daarom buitenlampen rondom je garage. Kies voor lampen met sensoren, zodat je inbrekers verrast als ze de garage naderen. Verlichting met sensoren is een goedkope, maar zeer effectieve manier om inbrekers op afstand te houden.

Beveilig de ramen

Als je garage ramen heeft, zorg er dan voor dat ze stevig en bestand zijn tegen inbraak. Overweeg het gebruik van veiligheidsglas of het installeren van raamroosters om inbraakpogingen te voorkomen. Vergeet niet om de ramen altijd te sluiten en te vergrendelen wanneer je de garage verlaat.

Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem kan een effectieve manier zijn om je garage te beveiligen. Kies voor een systeem met bewegingssensoren, deur- en raamsensoren en een luid alarm. Sluit het alarmsysteem indien mogelijk aan op een meldkamer, zodat er snel actie kan worden ondernomen bij een inbraak. Dat laatste is van belang omdat inbraakpogingen vaak worden genomen als je van huis bent.

Installeer beveiligingscamera’s

Naast een alarmsysteem is de installatie van beveiligingscamera’s van harte aan te bevelen. Hang ze goed in het zicht op, zodat het voor iedereen zichtbaar is dat jouw garage goed in de gaten wordt gehouden. De aanblik van camera’s kan voor inbrekers al voldoende zijn om een inbraakpoging achterwege te laten.

Berg waardevolle spullen op

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen in je garage. Berg gereedschap, elektronica en andere kostbaarheden op in afgesloten kasten of opbergboxen en zet fietsen op slot. Als inbrekers niets waardevols kunnen zien of als ze zien dat waardevolle spullen niet eenvoudig zijn mee te nemen, zullen ze minder snel geneigd zijn om in te breken.

Investeer in een garagedeur van hoge kwaliteit

Met name ouderwetse garagedeuren zijn gevoelig voor inbraak. Denk bijvoorbeeld aan kanteldeuren die soms met een koevoet opengebroken kunnen worden. We raden je dan ook van harte aan om te investeren in een garagedeur van hoge kwaliteit. Dergelijk deuren zijn vaak van de modernste technieken voorzien om een inbraak zo lastig mogelijk te maken. Bekijk hier een overzicht van garagedeuren van hoge kwaliteit.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *