Besparen op jouw bestelautoverzekering? Zo doe je dat!

bestelbus

Voordat je met jouw bestelauto de openbare weg op mag, moet je het voertuig eerst verzekeren. Net als bij iedere andere verzekering draag je ook voor een bestelwagenverzekering premie af. De premie kan behoorlijk hoog uitvallen. Uiteraard zit je niet op een hoge premie te wachten. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de premie van deze verzekering. Wij vertellen je in deze tekst hoe je dit doet.

Vergelijk verzekeringen met elkaar

De makkelijkste manier om te besparen op een bestelautoverzekering is door een vergelijking te maken. Bang dat een bedrijfsautoverzekering vergelijken je veel tijd kost? Dat is niet nodig. Er zijn vandaag de dag namelijk verschillende vergelijkingssite die jou hier en handje bij helpen. Je voert hier simpelweg jouw voorkeur(en) in en de site gaat voor jou aan de slag. De meeste sites vergelijken de bestelautoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars met elkaar. Hierdoor weet je vaak snel wat voor jou de beste optie is.

Ga je bestelautoverzekeringen vergelijken? Focus je dan niet te veel op de prijs. Een lage premie is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het om de inhoud van de verzekering. Een goedkope bestelbusverzekering is bijvoorbeeld behoorlijk duur als je betrokken raakt bij een ongeval en je hier niet voor verzekerd bent. Kijk daarom nooit alleen naar de prijs, maar ook naar de polisvoorwaarden van de betreffende verzekering.

Zoek uit of jouw bestelauto in aanmerking komt voor een grijs kenteken

Is de laadruimte van jouw bedrijfsauto niet ingericht om personen te vervoeren? Dan komt het voertuig mogelijk in aanmerking voor een grijs kenteken. Zo’n kenteken brengt een aantal financiële voordelen met zich mee. Een grijs kenteken verzekeren kost bijvoorbeeld minder dan het verzekeren van een reguliere bestelauto. Dit komt doordat de cataloguswaarde van een auto met grijs kenteken lager ligt.

Verwacht overigens niet dat je jouw gele nummerplaat moet vervangen als je een grijs kenteken aanvraagt. De term ‘grijs kenteken’ bestaat namelijk alleen nog maar in de volksmond. Vroeger was één deel van het kentekenbewijs van een bestelauto grijs, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je krijgt weliswaar een normale kentekencard, maar je kunt nog wel een speciale verzekering aanvragen voor een auto die is ingericht voor het vervoer van goederen.

Zorg ervoor dat je niet dubbel verzekerd bent

Een dubbele verzekering afsluiten is zonde van jouw geld. Helaas zijn veel mensen dubbel verzekerd. Dit komt vooral doordat zij zich niet bewust zijn van de dubbele verzekering. Overweeg je om jouw bestelauto aanvullend te verzekeren met een motorrijtuigenrechtsbijstand? Kijk dan eerst even of je nog geen rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking hebt lopen. Als dit wel het geval is, is het waarschijnlijk overbodig om een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor jouw bestelauto af te sluiten. Je draagt in dat geval twee keer premie af voor een gelijkwaardige verzekering.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *